
پس از مرگ من، یک نسخه از اساسنامه مدارس نمونهی دولتی را در قبرم بگذارید!
بیش از سه ماه از تصویب مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش در مورد حذف مدارس باکیفیت دولتی در مقطع متوسطه اول میگذرد. در این مدت موافقان و مخالفان این مصوبه به ایراد دلایل خود پرداختهاند. همچنین شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به موضوع ورود کرده و با مصوبه به مخالفت پرداخته است. اما نکته مهم، بیتوجهی به حذف یکی از مهمترین نهادهای حمایتی کشور در راستای عدالت آموزشی است.

ایجاد منابع درآمدی خارج از اعتبارات دولتی را یک ضرورت است
فانی وزیر اسبق آموزش و پرورش: ایجاد منابع درآمدی خارج از اعتبارات دولتی را یک ضرورت است و اجرای سیاستهایی از قبیل مشارکتجویی، تمرکز زدایی، بودجهریزی عملیاتی و مدرسه محوری برای آموزش و پرورش موفقیتآمیز خواهد بود. دولتها دنبال طرحهایی هستند که زود بازده هستند اما طرحهای آموزش و پرورش همواره دیربازده بوده و همین امر باعث شده که این نهاد همچنان در اولویت قرار نگیرد.

بررسی عملکرد وزارت آموزشوپرورش در دولت یازدهم
پرونده «میراث یازدهم» به بررسی عملکرد مسئولین دولت یازدهم اختصاص دارد. در سیزدهمین گزارش از این پرونده با عنوان «روزی روزگاری تحول»، عملکرد وزارت آموزشوپرورش در دولت یازدهم مورد بررسی قرار گرفته است.

سهم اندک سرانه مدارس در پیشنهادات بودجه سال ۹۶
سلیمی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی: به دلیل عدم پرداخت سرانه مدارس، مدیران نگاهشان به دست والدین دانشآموزان است. امروز مدیر مدرسه به جای اینکه برای ارتقای کیفیت کار کند، عمدتاً به دنبال این است که به نوعی قبوض آب و برق را پرداخت کند. در پیشنهاداتی که دولت در لایحه بودجه سال آینده به مجلس داده است، سرانه مدارس بسیار اندک دیده شده است. عمده بودجه آموزش و پرورش، بودجه جاری است و در بخش سرانه توجه لازم نشده است؛ البته هر ساله به مبلغی که دولت پیشنهاد داده است اضافه میکنیم. آیا با این حجم تغییرات گسترده در چند ماه باقیمانده به پایان این دولت، آموزش و پرورش میتواند حرکت لازم را داشته باشد.

معوقات بانک سرمایه ۸ هزار میلیارد تومان است
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه معوقات بانک سرمایه ۸ هزار میلیارد تومان است، گفت: یک عده وام را از روی قلدری اخذ کرده و پس نمیدهند که حتما این وام را از آنها پس خواهیم گرفت.

لزوم تغییر مسیر از مسائل آموزشی به پرورشی در نظام تعلیم و تربیت از نظر آشتیانی
آشتیانی، وزیر آموزش و پرورش: در نظام تعلیم و تربیت که مدرسه محور آن است موضوع اصلی پرورش است. اگر میخواهیم در اقتصاد موفق باشیم باید در آموزش و پرورش که نیروی انسانی جامعه را تربیت میکند، سرمایهگذاری کنیم و در این میان دوره ابتدایی اهمیت بسیاری دارد. همه کارها را دولت نمیتواند انجام دهد و باید از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد در آموزش و پرورش بهرهمند شویم.

گسترش مدارس غیردولتی؛ از فانی تا آشتیانی
پس از برکناری علیاصغر فانی از وزارت آموزش و پرورش، فخرالدین دانشآشتیانی به عنوان وزیر پیشنهادی دولت معرفی شد. آشتیانی که پیش از این برای تصدی وزارت علوم نیز پیشنهاد شده بود، این بار برای برای کسب بلیط ورود به بزرگترین وزارتخانه دولت به مجلس پای مینهد.

آموزش و پرورش کلیدی ترین رکن توسعه است
احمدی دانش آشتیانی، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش: من به شدت مخالف التماس کردن جهت پول گرفتن برای آموزش و پرورش هستم، باید سایرین اصرار کنند که در تامین بودجه این دستگاه مشارکت داشته باشند. اما باید از ریشه این مساله را حل کرد که آموزش و پرورش کلیدی ترین رکن توسعه است و معلم نقش کلیدی در این میان دارد. ستاد آموزش و پرورش را باید به یک اتاق فکر تبدیل کرد که هم فکر تولید کند و هم سیاستگذاری کند. معوقات فرهنگیان را تا جایی که در توان دارم پیگیری می کنم.

موفقیت نسبی فانی با توجه به شرایط موجود محسوس است
بطحایی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش: عملکرد فانی با عدد و رقم هایی که دراختیار داریم حاکی از موفقیت نسبی در عملکرد است./ این موفقیت نسبی در مقایسه با شرایط موجود و دستاوردهای فانی مشهود است./ تغییر فانی نیز تلقی برکناری ندارد و از تجارب و علم وی درآینده برای سایر فعالیت های کشور استفاده میشود.

سیدمحمد بطحایی به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش منصوب شد
با حکم رییس جمهور؛ سیدمحمد بطحایی به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش منصوب شد.

نامه فانی به رئیس جمهور مبنی بر پذیرش ترمیم کابینه
گزارش// پس از اطلاع از نظر جناب عالی درخصوص ضرورت ترمیم کابینه که در جلسه روز چهارشنبه ۲۸ مهرماه ۹۵ هیأت محترم دولت ابراز فرمودید ؛ علی رغم آمادگی کامل برای حضور در جلسه استیضاح و ارائه گزارش عملکرد سه ساله وزارت آموزش و پرورش در دولت تدبیر و امید و پاسخ به سؤالات نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی ، بدین وسیله آمادگی خود را برای عمل به هرگونه تصمیم حضرت عالی درخصوص ادامه کار خویش نیز اعلام می نمایم.

ابلاغ دستورالعمل اجرایی برنامه آموزش و پرورش دوره پیش دبستانی
فانی، وزیرآموزش وپرورش طی نامه ای دستورالعمل اجرایی برنامه آموزش وپرورش دوره پیش دبستانی را به استان ها ابلاغ کرد.

رشد ۲۰۰ هزار نفری تعداد دانش آموزان درسال تحصیلی جدید
فانی، وزیر آموزش و پرورش: با رشد ۲۰۰ هزار نفری تعداد دانش آموزان درسال تحصیلی جدید به بیش از ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برسد./ در برنامه ششم توسعه ، سند تحول نظام آموزش وپرورش مبنا قرار گرفته است./ آموزش و پرورش هرچه مردمی تر باشد موفق تر است و المپیادهای ورزش درون مدرسه ای مشارکت بالایی را در برداشته است که این از مواهب است.

تأکید فانی بر حل مشکلات صندوق بدون تحقیق و تفحص
عبادی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس: اطلاعاتی که به دست ما رسیده است، نشان دهنده وجود تخلفات در این صندوق است. نظر وزیر آموزش و پرورش این بود که مشکلی وجود ندارد و اگر مشکلی هست، بدون تحقیق و تفحص نیز حل میشود./ اینکه چند مورد بررسی شود، کفایت نمیکند و نمیتواند گزارش جامعی تهیه شود

تعامل با سازمانها جهت اجرای طرح رتبه بندی کادر خدماتی آموزش و پرورش
فانی، وزیر آموزش و پرورش: پیگیر رتبه بندی کادر خدماتی که حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر میشوند با سازمانهای مربوطه هستیم./ ترمیم نسبت به قبل در اعضای هیات مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان انجام خواهد شد./ سیاست ما انسداد مبادی بیسوادی در دوره ابتدایی است.