
لایحه تأمین امنیت زنان نیاز مبرم جامعه در کاهش خشونت خانگی است
عضو فراکسیون زنان مجلس گفت: لایحه تامین امنیت زنان دارای ضمانت اجرایی در کاهش خشونت خانگی علیه زنان است.

به دنبال افزایش حداقل سن ازدواج به ۱۵ سال و ممنوعیت ازدواج زیر ۱۳ سال هستیم
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به مخالفت مرکز پژوهشهای مجلس با طرح افزایش سن ازدواج گفت: این طرح تا هفته آینده در صحن علنی مجلس اعلام وصول خواهد شد.

حضور زنان در عرصههای مختلف یکی از محورهای مهم توسعه پایدار است
عضو فراکسیون زنان مجلس با بیان اینکه به دلیل کلیشههای فرهنگی و عدم اطمینان مدیران مرد بسیاری از زنان هنوز در وزارتخانهها به جایگاه مناسب و درخور دست نیافتهاند، حضور زنان در عرصههای مختلف را یکی از محورهای مهم توسعه پایدار دانست.

حداقل سن ازدواج با حداقل سن دیگر قوانین، همچون قوانین مالی در تعارض است
طیبه سیاوشی: در شورای عالی انقلاب فرهنگی، مخالفان افزایش سن ازدواج به ۱۸ سال از متخصص زنی دعوت کرده بودند که بگوید ازدواج زیر ۱۸ سال خوب است. آنچه مخالفان افزایش سن قانونی نمیدانند این است که بیشتر ازدواج کودکان در محلههای حاشیه اتفاق میافتد. کسانی که اعتقاد دارند تعداد کسانی که در کودکی ازدواج میکنند کم است بدانند ما داریم درباره انسان حرف میزنیم نه شیء که تعدادش مهم باشد. بیشتر زنان مبتلا به سرطان در ایران، زیر ۱۵ سال ازدواج کردهاند. چطور وقتی کسی تا ۱۸ سالگی نمیتواند یک حساب بانکی باز کند اما درباره مهمترین تصمیم زندگیاش این حق را دارد و میتواند زیر ۱۸ سال ازدواج کند؟

بررسی طرح اصلاح قانون سن ازدواج دختران در اداره قوانین مجلس/ ۱۵ سال سن پیشنهادی برای ازدواج دختران
عضو فراکسیون زنان مجلس، گفت: طرح اصلاح قانون ازدواج برای طرح آخرین مراحل بررسی به اداره قوانین ارسال شده است.

بیشتر تلاش فراکسیون زنان ارتقای کیفی سطح بانوان در وزارتخانهها است
سیاوشی: بیشتر تلاش فراکسیون زنان مجلس ارتقای کیفی سطح بانوان در وزارتخانه ها و دستگاه هایی است که فعالیت می کنند، ماده ۱۰۱ قانون برنامه ششم توسعه تاکید کرده که از حضور زنان در مشاغل مختلف استفاده شود.

طرح خروج زنان از کشور بدون اذن همسر هنوز در دستور کار قرار نگرفته است
طیبه سیاوشی شاه عنایتی با اشاره ادامه پیگیریها برای به جریان افتادن طرح اصلاح قانون گذرنامه و امکان خروج زنان از کشور بدون اذن همسر، گفت: با توجه به اینکه کمیسیون اصلی بررسی طرح اصلاح ماده ۱۸ قانون گذرنامه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بوده این اصلاح باید در صحن کمیسیون صورت گیرد که هنوز این طرح در دستور کار قرار نگرفته است.

ستاد ملی زن و خانواده باید تشکیل شود تا شاخصهای مدنظر در ماده ۱۰۱ برنامه ششم توسعه عملی شود
باوجود وعدههای مکرر معاونت زنان و خانواده از سال ۹۲ تاکنون در خصوص برگزاری جلسات ستاد ملی زن و خانواده، هنوز جلسات این ستاد تشکیل نشده است، به همین منظور جمعی از نمایندگان مجلس پیگیری این موضوع را از رئیسجمهور خواستار شدند.

قرار است منابع پایداری برای بیمه زنان سرپرست خانوار در بودجه درنظر گرفته شود
عضو فراکسیون زنان مجلس با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی توانایی مالی برای تحت پوشش قرار دادن زنان خانهدار را ندارد، گفت: قرار است منابع پایداری برای بیمه این زنان در بودجه درنظر گرفته شود.

کار لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت به پایان رسیده و طی هفته جاری یا هفته آینده تقدیم مجلس میشود
سیاوشی: دبیر کمیسیون قضایی مجلس به من اطلاع داد که از طرف کمیسیون لوایح دولت با ایشان تماس گرفتند و گفتهاند که کار لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت به پایان رسیده و طی هفته جاری یا هفته آینده تقدیم مجلس میشود. البته، امیدواریم اصلاحاتی که در لایحه صورت گرفته در جهت منافع زنان باشد.

توانستیم مبلغ ۲۰ میلیارد تومان در بودجه ۹۶ برای توانمندسازی زنان در نظر بگیریم
سیاوشی: توانمندسازی زنان از دیگر مسایل مورد توجه فراکسیون زنان است. تنها توانستیم مبلغ ۲۰ میلیارد تومان در بودجه ۹۶ برای توانمندسازی زنان در نظر بگیریم. مسایل زنان اعم از بیمه، توانمندسازی، کودکهمسری، خروج از کشور، ورود به ورزشگاهها و… همه با هم ارتباط دارند و تلاش میکنیم این مسایل را با هم پیش ببریم.

قرار است بخش معاونت جوانان وزارت ورزش تبدیل به سازمان جوانان شود
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه احیای سازمان جوانان در دستور کار کمیسیون فرهنگی مجلس نیست، از بررسی طرح تبدیل بخش معاونت جوانان به سازمان جوانان در کمیسیون اجتماعی خبرداد.

احتمال بسیار تا دو هفته دیگر آخرین نشست هم برای رسیدن به نظر قطعی در موضوع ازدواج کودکان برگزار خواهد شد
عضو فراکسیون زنان مجلس گفت: در نظر داریم ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی درباره ازدواج کودکان را اصلاح کنیم تا مشکلات در این زمینه را کاهش دهیم.

تصویب کامل لایحه لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان به سال بعد موکول می شود
سیاوشی: این لایحه از آنجایی که اهمیت بسیاری دارد، در دستور کار کمیسیون قرار گرفته است و حساسیت بالایی دارد. در روند تصویب این لایحه دستگاه های زیادی هستند که باید با کمیسیون قضایی مشارکت داشته باشند. تصویب کامل این لایحه به سال بعد موکول می شود.

ما تمام تلاشمان این است که بتوانیم سن ازدواج را برای دختران به ۱۵ سال برسانیم
سیاوشی: ما تمام تلاشمان این است که بتوانیم سن ازدواج را برای دختران به ۱۵ سال برسانیم. در حال حاضر کسانی را داریم که بالای سی سال ازدواج می کنند، پس چرا باید در جامعه ای که با افزایش سن ازدواج مواجه هستیم، کودکان ما در سنینی کمتر از ۱۵ سال ازدواج کنند.