به گزارش عیارآنلاین، اتفاق پیشآمده در یک مدرسه در غرب تهران که رهبر انقلاب در پیام خود به رئیس قوه قضاییه برای پیگیری موضوع، از آن بهعنوان جنایت یاد کردند؛ بهقدری تأثربرانگیز است که مسئولین امر را به اقداماتی وامیدارد که دیگر اینگونه فجایع در هیچ نقطه کشور رخ ندهد. مدرسه بهعنوان خانه دوم دانشآموزان که در طول سال ساعات بسیاری را بهواقع در آن زندگی میکنند؛ باید محیطی امن و توام با آرامش باشد؛ بهطوریکه دانشآموز در آن احساس امنیت کند. حوادثی ازایندست تلنگری است تا با تدبیر بیشتر، نظارت بهتر و مؤثرتری بر امور جاری مدرسه صورت پذیرد. مسائلی که ممکن است بین دانشآموزان و یا میان معلم و دانشآموز اتفاق بیفتد.
پسازاین حادثه، مسئولین و کارشناسان مختلف برای حل چالش عدم نظارت بر کارکنان آموزشوپرورش و جلوگیری از بروز اتفاقات مشابه، اقدام به ارائه راه حلهای مختلفی کردند که از جملهی آنها میتوان به شروع آموزش جنسی به دانشآموزان در مدارس و برگزاری گزینشهای دورهای سنجش سلامت روان توسط گروههای مجرب روانشناسی اشاره کرد. راهحلهایی که جدا از هزینهبر بودن، ثمرات آنها به این زودی باعث حل مشکلات آموزشوپرورش نخواهد شد. از طرف دیگر چگونگی اجرای آنها بحث دیگری است که پرداختن به آن در این مجال نمیگنجد.
اما یکی از راهحلهای زودبازده برای پیشگیری و آسان نمودن پیگیری موارد مجرمانه در مدارس از قبیل تجاوز و تعدی، نزاع و درگیری، سرقت، تنبیه دانشآموزان و موارد متعدد دیگر توسط کارشناسان پیشنهاد میشود؛ بحث نصب دوربین مداربسته در مدارس است. فنّاوریای که در مکانهای عمومی و خصوصی برای افزایش ضریب امنیت گسترش چشمگیری داشته است. موضوعی که استفاده آن در مدارس ما بهویژه مدارس غیردولتی که مشکل مالی در آنها وجود ندارد مغفول مانده و بارها توسط مسئولین امر از انجام آن جلوگیری به عمل آمده است. دلایلی که برای مخالفت با نصب دوربینهای مداربسته در مدارس مطرح میشود بعضاً قابلتأمل و خالی از اشکال نیستند و تصمیمی که میتواند از روی دادن مسائلی از قبیل حادثه مدرسه غرب تهران جلوگیری به عمل آورد سالهاست که مورد غفلت واقع شده است.
نصب دوربین با اعتماد به معلمین مغایرتی ندارد
چندین سال قبل که بحث نصب دوربینهای مداربسته در مدارس مطرح شده بود دبیر کل دفتر ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزشوپرورش اظهار داشته بود که نصب دوربینهای مداربسته در کلاس درس اگرچه ممنوعیت قانونی ندارد اما از نظر ما اقدامی غیراخلاقی است؛ چراکه ما به نیروهای خود در آموزشوپرورش اعتماد کامل داریم.
هرچند همه بر شریف و قابلاحترام بودن قشر فرهنگی کشور اذعان دارند و معلمین مدارس را انسانهایی پاک و خدوم میدانند که تعلیم و تربیت فرزندان خود را به این افراد میسپارند؛ اما همانگونه که تمامی اقشار و اصناف مختلف بیعیب و خطا نیستند، علیرغم مورد اعتماد بودن فرهنگیان کشور، درصد کمی از ایشان وجود دارند که باعث بروز مشکلاتی برای آموزشوپرورش میشوند و هدف از نصب این دوربین ها نیز بازدارندگی رفتار این دسته از معلمان است.
نصب دوربینهای مداربسته در مدارس تبعات منفی تربیتی ندارد
نصب دوربین مداربسته در یک محیط ناخواسته انسان را متوجه این مسئله میکند که ممکن است کسی رفتار و کارهای او را زیر نظر داشته باشد. همین حس ممکن است راحتی افراد را از بین ببرد. نگرانی دانش آموزان و احساس ناامنی آنها با نصب دوربینهای مداربسته طبیعی به نظر میرسد و نظارت مدیر و معاونین در هرلحظه توسط این دوربینها خارج از ضوابط اخلاقی و انسانی میباشد. درصورتیکه نصب دوربینهای مداربسته در مدارس صورت پذیرد، باید دسترسی به فیلم آنها غیر از موارد اضطراری صرفاً با مجوز شورای مدرسه، انجمن اولیا و یا نیروی انتظامی و مقامات قضایی ممکن باشد تا دوربینها بهجای القای حس ناامنی برای دانش آموزان، امنیت را برای آنها به ارمغان بیاورند.
هرچند امروز برخی مدارس غیردولتی مکانهای عمومی خود را از قبیل راهرو، نمازخانه، آزمایشگاه و غیره را توسط دوربینهای مداربسته کنترل میکنند و نظرات موافق و مخالفی برای اجرای این کار توسط مسئولین و کارشناسان وجود دارد، اما تصمیم برای اجباری شدن استفاده از این فنّاوری و ضوابط آن برای اجرای بهتر این طرح میتواند تا حد خوبی و بهصورت سریع، از بروز مشکلات ناشی از اتفاقات دلخراشی که ممکن است در برخی مدارس بیافتد جلوگیری کرده و در صورت رخ داد جرائم، مراتب را برای پیگیریهای بعدی مهیا و سادهتر نماید.