۲۸ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۲۳:۵۴

رسیدن به امنیت غذایی پایدار، راهبرد اصلی ازبکستان در بخش کشاورزی

میرزائوف رئیس جمهور ازبکستان از وضعیت امنیت غذایی این کشور به شدت انتقاد کرد و گفت: «متاسفانه برخی از مناطق کشور در زمینه امنیت غذایی به شدت عقب‎مانده هستند»؛ در این راستا، رئیس جمهور ازبکستان به کابینه وزیران دستور داد تا برنامه جامع‎ایی برای تامین امنیت غذایی کشور تا سال ۲۰۲۰ آماده کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عیارآنلاین به نقل از سایت آذرنیوز خودکفایی در بازار داخلی و امنیت غذایی، اولویت های توسعه بخش کشاورزی، به عنوان یکی از بخش های اصلی اقتصاد ازبکستان است.

شافکات میرزائوف رئیس جمهور ازبکستان در جمع فرمانداران این کشور از وضعیت امنیت غذایی این کشور به شدت انتقاد کرد و گفت: در کنار موفقیت های چشمگیر این کشور در برخی از عرصه ها متاسفانه برخی از مناطق کشور در زمینه امنیت غذایی به شدت عقب مانده هستند.
پودربنو افزود: به همین دلیل رئیس جمهور به کابینه دولت دستور داده است تا ظرف ماه آینده تا تعداد زیادی از برنامه های کلیدی را برای افزایش تولیدات بخش کشاورزی توسعه دهد.
از کابینه دولت ازبکستان انتظار می‎رود تا اقدامات قانونی با هدف توسعه بیشتر دامداری، پرورش طیور، پرورش ماهی، تولید میوه و سبزی، پرورش زنبورداری و دیگر بخش های مهم کشاورزی را انجام دهند و بهره وری در این بخش افزایش یابد.
همچنین دولت برنامه ای از اقدامات جامع برای توسعه زیرساخت های بازار، نوآوری ها، دستاوردهای علمی و فن آوری اطلاعات و ارتباطات مدرن ارائه داده است. هدف اصلی این اقدامات افزایش بهره وری و سودآوری کشاورزی، به ویژه در مکانیزاسیون جمع آوری پنبه و بهبود بیشتر روابط کار در بخش کشاورزی این کشور است.
تامین امنیت غذایی یکی از اهداف مهم دولت است. در این راستا، رئیس جمهور به کابینه وزیران دستور داد تا برنامه جامع از اقدامات برای تامین امنیت غذایی کشور تا سال ۲۰۲۰ آماده کنند.
اقتصاد ازبکستان به شدت به تولید کشاورزی وابسته است. سال گذشته حجم تولید ناخالص کشاورزی در ازبکستان ۴۷٫۴ تریلیون سم(واحد پول ازبکستان) بود. از اوایل ژانویه ۲۰۱۷، تعداد مزارع عملیاتی این کشور به بیش از ۱۳۲ هزار و مزارع خانوادگی به بیش از ۴٫۷ میلیون افزایش یافته است.
در مجموع در سال گذشته در این کشور ۸٫۲ میلیون تن غلات؛ ۲٫۹ میلیون تن سیب زمینی؛ ۱۱٫۲ میلیون تن سبزی؛ بیش از ۳ میلیون تن میوه و انواع توت ها؛ ۱٫۷ میلیون تن انگور؛ ۲ میلیون تن خربزه و ۲٫۹ میلیون تن پنبه خام تولید شد.
با توجه به مخاطرات ناشی از یک محصول اقتصادی و همچنین ملاحظات امنیت غذایی جمعیت، ازبکستان در تلاش است در حالی که تولید پنبه کاهش می یابد، سایر تولیدات کشاورزی خود را متنوع سازد. این کشور آسیای مرکزی تمایل دارد که تولید و تدارکات عمومی پنبه خام خود را تا سال ۲۰۲۰ تا ۳ میلیون تن کاهش دهد.

از این رو، ازبکستان به علت بهینه سازی زمین ها و معرفی تکنولوژی های کشاورزی مدرن قصد دارد تا تولید محصولات غلات خود را تا ۸٫۵ میلیون تن با نرخ رشد ۱۶٫۴ درصد تا سال ۲۰۲۰ افزایش دهد.
همچنین این کشور در نظر دارد تولید سیب زمینی به میزان ۳۵ درصد، سبزیجات دیگر ۳۰ درصد، میوه ها و انگور ۲۱٫۵ درصد، گوشت ۲۶٫۲ درصد، شیر ۴۷٫۳ درصد، تخم مرغ ۷۴٫۵ درصد و ماهی را ۲٫۵ برابر برساند.

تلگر

چهره‌

دیدگاه تازه‌ای بنویسید: