به گزارش عیارآنلاین، علیرضا سلیمی با اشاره به نقش اقتصاد دانشبنیان در تحقق شعار سال مبنی بر «اقتصاد مقاومتی: تولید – اشتغال» و جایگاه دانشگاهها در رونق اقتصاد مقاومتی، گفت: ایران در حالی همچنان نسل اول دانشگاهها که عموما تئوری محور هستند را تجربه میکند که جهان به سمت نسل سوم و چهارم دانشگاهها رفته است لذا از بین بردن این فاصله برای رشد کشور در ابعاد مختلف ضروری است.
نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تولید علم و تبدیل آن به فناوری با مشقت رو به رو است لذا دانشگاهها به اقدامات محدود علمی بسنده کردهاند، افزود: با وجود ۵ میلیون دانشجو در کشور اما تولید علمی از سوی این قشر بسیار ناچیز است و این نشان از کیفیت پایین آموزشها و صرفا تئوری بودن آنها است.
وی با تاکید بر اینکه سیستم آموزش عالی باید پوستاندازی کند، افزود: نخستین مرحله پوستاندازی رفتن به سمت آموزش مهارتی است و دومین مرحله، مشارکت در رفع نیازهای کشور با افزایش آموزشهای دانشبنیان است تا در ادامه ارتباط و پیوند جدی میان صنعت و دانشگاه ایجاد شود.
سلیمی با بیان اینکه مقالات اورجینال علمی از سوی دانشگاهیان تولید نمیشود، افزود: دانشگاهها در حالی به مصرفکننده بودن و استفاده از منابع دولتی عادت کردهاند که خودشان باید درآمدزایی کنند و صنعت و کشاورزی خود را نیازمند دانشگاهها میبینند لذا دانشگاه و صنعت در ایران مسیرهای جداگانهای را میروند در حالی که دانشگاه میتوانند در راه تولید ثروت بسیار تاثیرگذار باشد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: اگر مسیر علمی دانشگاهها درست باشد صنعت دست نیاز به سوی آن دراز خواهد کرد، افزود: دانشگاهها به عنوان پیشرو در اقتصاد مقاومتی باید در زمینه رشد اقتصاد دانشبنیان تلاش کنند.
منبع: خانه ملت