به گزارش عیارآنلاین، برنامه تلویزیونی «پایش» در بخشی از برنامه این هفته خود به تغییرات قیمت گاز و اعتراض مردم به قبوض گاز خود پرداخت. این قسمت از برنامه پایش را می توانید در اینجا مشاهده کنید.
در ابتدای برنانه، مجری گفت: تعداد زیادی از مردم عکس قبض گاز خودشان را برای ما فرستاده اند که نشان میدهد قبض گاز برخی مردم گاهی تا ۲ یا ۳ برابر شده است.
افزایش قیمت گاز برای مشترکان کم مصرف در سال های اخیر
در ادامه این برنامه سید حمیدرضا قریشی، کارشناس انرژی درباره این موضوع گفت: در مهرماه ۹۵ دولت در قالب آییننامۀ اجرایی بودجه، مصوبهای داشت مبنی بر اینکه تعرفه گاز برای همۀ مشترکین خانگی به صورت ثابت ۱۵۰ تومان باشد، در حالی که پیش از این قیمت ها پلکانی بود.
به گفته وی در واقع آنچه این تغییر قیمت را تعجب برانگیز میکند این است که در طی چند سال، به تدریج قیمت گاز در فصول گرم برای پله های اول، یعنی مشترکین کممصرف، افزایش پیدا کرده در حالی که برای پلههای بالا، یعنی پرمصرفها، قیمت گاز کاهش یافته است.
قریشی با اشاره به جدول تعرفهها در سال ۸۹ تا ۹۲ گفت: بعد از هدفمند کردن یارانهها، در ماههای گرم قیمت گاز به صورت پلکانی بوده و از ۷۰ تومان برای پلۀ اول تا ۳۵۰ تومان برای پلۀ دوازدهم متغیر بود. این در حالی است که به تدریج با حذف پلهها در سالهای گذشته، در نهایت با مصوبه اخیر، قیمت گاز برای همه مشترکین به ۱۵۰ تومان رسیده است؛ یعنی مردم معمولی و کم مصرف که ۷۰ تومان میدادند باید ۱۵۰ تومان بدهند؛ اما پرمصرف ها که قبلا ۳۵۰ تومان میدادند و برای برخی مصارف غیرضروری مثل سونا و جکوزی شخصی از گاز یارانهای استفاده میکنند، باید کمتر از قبل پول بدهند که با منطق بهینه سازی مصرف سازگار نیست.
افزایش مبلغ قبوض در سال جاری حداکثر ۲۸۰۰ تومان
این گزارش حاکی است سعید مؤمنی، مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران هم در ادامه درباره این موضوع گفت: در سالهای گذشته بهتدریج قیمت گاز پلههای بالا به ۱۵۰ تومان رسیده و در سال قبل هم ۱۵۰ تومان بوده است.
مؤمنی در پاسخ به سوالی درباره علت کاهش قیمت گاز برای پرمصرف ها گفت: مصارف پلههای بالاتر از ۵۴۵ مترمکعب در ماه در فصل گرم، مربوط به مجتمعهایی است که از چیلر جذبی برای سرمایش استفاده میکنند و در حال حاضر ۲۲۰۰ مجتمع از این نوع وجود دارند.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران افزود: افزایش مبلغ قبوض در سال جاری حداکثر ۲۸۰۰ تومان برای پلههای پایین بوده و افزایش قابل توجه قبوض به هیچ وجه صحت ندارد.
این اظهارات مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز با واکنش مجری برنامه روبرو شد و او گفت: بسیاری از پیامها برای ما ارسال شده که مردم عکس قبض گاز خود را ارسال کرده اند که از افزایش قیمت چشمگیر خبر میدهد.
در ادامه برنامه، قریشی در توضیح علت افزایش مبلغ قبوض گاز گفت: در سال های ۹۳ و ۹۴ تعداد ماههای گرم، ۶ و ۷ ماه بوده که در مصوبۀ اخیر به ۸ ماه افزایش پیدا کرده است. چون در فصل گرم تعرفهها بالاتر است، درنتیجه این اقدام به معنای افزایش هزینۀ گاز به ویژه در مناطق سردسیر بوده و به نوعی یک افزایش درآمد نامحسوس است.
مؤمنی در پاسخ به این اظهارات قریشی گفت: تعداد تعرفه های گرم در سال ۹۴، ۷ ماه بوده و ۶ ماه نبوده است.
منبع: فارس