به گزارش عیارآنلاین، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در تاریخ ۲۷ آذرماه سال جارل، اعلام کرد که با راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس با حجم پالایش ۳۶۰ هزار بشکه میعانات گازی، کشور بعد از ۳۶ سال از واردات بنزین به عنوان یکی از فرآوردههای استراتژیک نفتی بینیاز میشود. وی همچنین گفته است که با این اتفاق ایران به یکی از صادرکنندگان بنزین در منطقه و جهان تبدیل خواهد شد.
بررسی آخرین گزارش مصرف بنزین در کشور نشان می دهد که میانگین مصرف بنزین، در ۹ ماهه سال ۹۵، ۷۴ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر بوده که این میزان در مقایسه با ۹ ماهه سال ۹۴، ۴.۷ درصد رشد داشته است.
گفتنی است که در سال ۸۶، پس از اجرای نظام سهمیهبندی و دو نرخی بنزین، رشد شتابان ۱۰ درصدی تقاضای بنزین متوقف شد و مصرف بنزین بیش از ۱۲ درصد کاهش یافت. اما بعد از تکنرخی شدن بنزین در سال ۹۴، مصرف بنزین نه تنها کم نشد، بلکه ۲٫۱ درصد افزایش داشته است.
بررسی مصرف بنزین در سالهای ۹۰ تا ۹۴ نیز نشان می دهد که مصرف روندی افزایشی داشته و علت اصلی آن هم توقف اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها و غفلت از تاثیر نظام دونرخی است.
کارشناسان عقیده دارند که تاثیر روانی نظام دونرخی یکی از علتهای اصلی ثابت ماندن میزان مصرف بنزین در کشور بوده که با حذف این نظام ممکن است رشد مصرف به دوران پیش از کارت سوخت باز گردد. امیدواری برای خودکفایی در تولید بنزین و حتی صادرات این فرآورده نفتی در حالی مطرح شده است که آمار رشد مصرف بنزین این هدف را تحت حاشیه قرارداده است.
به نظر میرسد که مدیریت مصرف بنزین به عنوان هدفی بالاتر از پرداخت هزینه تولید بنزین از سوی مسئولین وزارت نفت مورد غفلت واقع شده است. بنابر این لازم است که علاوه بر اجرای طرحهای افزایش ظرفیت تولید بنزین در کشور، برنامههای کنترل و مدیریت مصرف بنزین همچون حفظ کارت سوخت از سوی مسئولین پیگیری شود.