۶ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۴۰

برداشت ۲۲۵ هزار تن خرما در سیستان و بلوچستان

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: امسال ۲۲۵ هزار تن خرما از سطح نخلستان های استان برداشت و روانه بازار مصرف شده است.

به گزارش عیارآنلاین، اردشیر شهرکی اظهار داشت: ۵۶ هزار هکتار از سطح باغ های سیستان و بلوچستان به کشت خرما اختصاص دارد که ۴۵ هزار هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.
وی بیان کرد: کار برداشت خرما که از نیمه دوم تیر در سیستان و بلوچستان آغاز شده در نیمه اول آبان به اتمام رسید.
وی افزود: ۷۰ نوع خرما در استان تولید می شود که خرمای ربی و مضافتی بیشترین سطح زیر کشت را تشکیل می دهند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان از دیگر ارقام کشت شده خرما در استان را هلیله، مضافتی، کتومی، نگال و شکری ذکر کرد و گفت: خرمای تولید شده استان علاوه بر استان های دیگر به کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپایی و روسیه صادر می شود.
نجفی خاطر نشان کرد: سیستان و بلوچستان رتبه دوم تولید خرمای کشور را داراست.
وی گفت: هم اینک ۱۵ واحد بسته بندی خرما با ظرفیت ۳۶ هزار و ۱۵۰ تن، ۳۶ واحد سردخانه نگهداری خرما با ظرفیت ۵۴ هزار تن و ۲ واحد فرآوری خرما با ظرفیت ۱۱ هزار و ۹۰۰ تن در استان وجود دارد.
وی با اشاره به سند توسعه خرمای سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اینکه خرما محصولی مهم در امر صادرات است سند توسعه خرمای استان تهیه شده تا بر اساس آن نسبت به حذف و جایگزینی باغ های درجه سه با ارقام تجاری بازار پسند، اصلاح و احیای باغ های درجه ۲ و افزایش کمی و کیفی و توسعه محصول سالم و بهداشتی اقدام شود.
بنابر این گزارش، سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و غیره دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید دو بار محصول را دارند.
هم اینک در بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان محصولات زراعی و در ۸۰ هزار هکتار از باغ های استان انواع میوه های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری تولید می شود.

منبع: ایرنا

تلگر

چهره‌

    دیدگاه تازه‌ای بنویسید: