۱۹ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۳۳

مصرف نمک در ایران ۲ برابر استاندارد جهانی

حسن زاده، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان: طبق آمارها مصرف نمک در کشور ۲ برابر سرانه جهانی است و استفاده بیش از اندازه از این ماده غذایی در بین خانواده‌های ایرانی موجب شده تا فشار خون آنها بالا رفته و در نهایت به بیماری‌های قلبی و عروقی دچار شوند.

به گزارش عیارآنلاین، کامبیز حسن‌زاده ظهر امروز در یک نشست خبری که با حضور خبرنگاران در معاونت غذا و داروی استان کردستان برگزار شد، اظهار داشت: ۲۵ مهر روز جهانی فائو با شعار اصلی «سازمان غذا و دارو کاهش گرسنگی و فقر در دنیا و دسترسی آحاد مردم به غذای ایمن و سالم» هر ساله گرامی داشته می‌شود.

حسن‌زاده افزود: در سال‌جاری رویکرد سازمان جهانی غذا و دارو بر مبنای «تغییر شرایط آب و هوا و الگوی کشاورزی» تغییر کرده و بیشتر بر حفظ سلامت جامعه و مواد غذایی تاکید دارد.

وی خاطرنشان کرد: برای حفظ سلامت مواد غذایی و اطلاع‌رسانی در زمینه سالم بودن این مواد رسانه‌ها نقش موثری داشته و باید از تمامی ظرفیت آنها به خوبی استفاده کرد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به واحدهای تولیدی مواد غذایی در استان، اظهار داشت: ۷۶۰ واحد تولیدی محصولات غذایی و تعداد ۱۰ واحد تولیدی آرد و مواد لبنی در استان کردستان زیرنظر این معاونت مشغول به فعالیت هستند.

به گفته حسن‌زاده، دغدغه سازمان غذا و دارو، بهداشت مواد غذایی، اصلاح الگوی تغذیه‌ای و کاهش سرانه  مصرف قند، نمک و چربی است.

وی اظهار داشت: سرانه مصرف قند، نمک و چربی در کشور به ترتیب ۶۶، ۱۲و ۴۶ گرم در روز است که این میزان استفاده، موجب بیماری‌هایی می‌شود بلکه باید با داشتن الگوی صحیح تغذیه‌ایی این ارقام را به استاندارد جهانی نزدیک کنیم.

مصرف نمک در ایران ۲ برابر استاندارد جهانی است

حسن‌زاده با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد از مرگ ومیرها براثر سکته قلبی گزارش شده است، افزود: طبق آمارها مصرف نمک در کشور ۲ برابر سرانه جهانی است و استفاده بیش از اندازه از این ماده غذایی در بین  خانواده‌های ایرانی موجب شده تا فشار خون آنها بالا رفته و در نهایت به بیماری‌های قلبی و عروقی دچار شوند.

به گفته معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بیش از ۷۰ درصد از محصولات غذایی کشور دارای برچسب رنگ‌دار بوده و این نمادها نشان می‌دهد که درصد چربی، نمک و سایر ویژگی‌های یک ماده غذایی به چه میزان است.

وی همچنین تصریح کرد: در سال‌های اخیر پدیده قاچاق به اقتصاد، بهداشت و سلامت کشور خسارت‌های جدی وارد کرده است زیرا این مواد به دلیل ارزان بودن خریداران زیادی داشته و مصرف اینگونه مواد غیر استاندارد اساس سلامت جامعه را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

حسن‌زاده افزود: استان کردستان به دلیل موقعیت جغرافیایی و مرزی‌بودن از حساسیت زیادی برخوردار است و معاونت غذا و دارو وظیفه خود می‌داند تا برنامه‌های جدی در زمینه عوارض مصرف محصولات قاچاق را در استان اجرا کند.

کردستان کمبود داروی بیماران خاص ندارد

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه این معاونت بازرسی‌های مداومی در سطح استان دارد، افزود: در سال‌جاری ۴۶۳ مورد بازرسی از کارخانجات و کارگاه‌های تولید محصولات غذایی انجام شد و در این بازرسی‌ها حدود ۴۰ تن مواد غذایی غیرمجاز و فاسد کشف و ضبط شد.

وی با بیان اینکه استان کردستان با کمبود دارو مواجه نیست، تصریح کرد: بیش از یک و نیم درصد از  سهمیه داروی کشور به استان کردستان اختصاص دارد و همواره دارو در دسترس بیماران قرار دارد.

این مسؤول افزود: استان کردستان در زمینه داروی بیماران خاص هیچگونه کمبودی و اگر یک برند خاص دارو برای مدتی در استان وجود ندارد نشان از کمبود دارو نیست و مردم می‌توانند از سایر برندها استفاده کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: شهروندان می‌توانند سوالات خود را زمینه داروهای کمیاب، مشاوره دارو و مسمومیت و آگاهی از چگونگی مصرف دارو با سامانه ۱۴۹۰ وزارت بهداشت و درمان مطرح کنند.

منبع: فارس

تلگر

چهره‌

دیدگاه تازه‌ای بنویسید: