۶ شهریور ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۱۰

لزوم کددار کردن کالاهای سلامت محور برای شناسایی کالاهای تقلبی

امینی فرد، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: کددار کردن تمامی کالاهای سلامت محور خواسته جدی مجلس است، از اساسی‌ترین کارها در حوزه بهداشت وپیشگیری، توجه به سلامت مواد غذایی و تغذیه سالم است که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان غذا و دارو باید به آن توجه جدی داشته و در راستای کددار کردن تمامی کالاهای سلامت محور گام بردارد.

به گزارش عیارآنلاین، محمدنعیم امینی‌فرد، با تاکید بر اینکه کددار کردن تمامی کالاهای سلامت محور خواسته جدی مجلس است، تصریح کرد: از اساسی‌ترین کارها در حوزه بهداشت وپیشگیری، توجه به سلامت مواد غذایی و تغذیه سالم است که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان غذا و دارو باید به آن توجه جدی داشته و در راستای کددار کردن تمامی کالاهای سلامت محور گام برداشته و این موضوع را با برنامه ریزی منسجم و سیاستگذاری مداوم به طور موثر پیگیری کنند.

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه مردم باید از سلامت موادغذایی خود اطمینان داشته باشند، تصریح کرد: تحقق این امر مستلزم کددار کردن تمامی کالاهای سلامت محور است تا شهروندان از نحوه تولید، سلامت، میزان مصرف سموم شیمیایی مجاز در مواد غذایی آگاهی کافی داشته و با اطمینان کامل آنها را مورد استفاده قرار دهند البته مواد غذایی که در کارگاه ها تولید می شود کدگذاری می شوند ولی هنوز به طور کامل این کار انجام نمی شود.

وی بر لزوم تشدید نظارت وزارت بهداشت بر تولید و عرضه مواد غذایی تاکید کرد و افزود: امنیت غذایی مردم باید جدی گرفته شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه تامین سلامت زنجیره غذایی مستلزم تعامل و همکاری بین بخشی میان وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی است، یادآور شد: این دستگاه‌ها باید همکاری موثری را با هم داشته و فرآیند مشخصی را در این رابطه تعریف کنند که در طی این فرآیند اطمینان خاطر مردم از سلامت مواد غذایی حاصل شود.

امینی فرد افزود: البته در حال حاضر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در حال تدوین اساسنامه سازمان ملی استاندارد هستند و به آن توجه جدی دارند.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس دهم بر لزوم ایجاد نظام پایش ایمنی و تضمین سلامت مواد غذایی در کشور تاکید کرد وگفت: در سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری تولیت نظام سلامت به طور کلی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واگذار شده و در برنامه ششم هم بر روی این موضوع تاکید شده بنابراین انتظار داریم معاونت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وزارت بهداشت و تمامی تشکیلات سلامت کشور در ارتباط با سلامت و امنیت مواد غذایی ورود جدی تری داشته و با توجه به تغذیه سالم فرهنگ سازی مناسبی را هم در این زمینه داشته باشد.

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس دهم، ادامه داد: وزارت بهداشت اقدامات مناسبی را در این راستا انجام داده و در رابطه با حذف روغن پالم ورود جدی داشته و خوشبختانه این مشکل تا حدود زیادی رفع شده است.

وی با هشدار نسبت به شیوع مصرف فست و فودها در کشور، گفت: بر اساس مطالعات علمی استفاده از فست فودها ضمن اینکه مواد غذایی ضروری و لازم را به بدن منتقل نمی کند آسیب های جسمی فراوانی را هم به بدن وارد می‌کند به ویژه آنکه استفاده از انواع خاصی از مواد نگهدارنده و نیترات ها در فست فودها در کنار نوع و شیوه طبخ آنها از جمله عواملی است که در بروز بیماری های قلبی، گوارشی اثر مستقیمی داشته و همچنین خطر بروز انواعی از سرطان ها دستگاه گوارش را افزایش می دهد بنابراین مضرات استفاده از فست فودها کاملا اثبات شده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم، عامل موثر روی آوردن افراد به استفاده از فست فودهایی مانند سوسیس و کالباس را فاصله گرفتن از الگوی زندگی ایرانی- اسلامی و همچنین شرقی دانست و افزود: متاسفانه برخی از سوسیس و کالباس ها در کارگاه های غیرمجاز و زیرپله ای تهیه و تولید می شوند و این موضوع ناشی از نظارت ضعیف وزارت بهداشت، درمان، و آموزش پزشکی است البته در اینکه واحدهای بهداشتی وزارت بهداشت و به ویژه سازمان غذا و دارو باید نظارت بیشتری بر نحوه تولید فرآورده های گوشتی داشته باشند شکی نیست ولی مهمتر از این موضوع عدم استفاده شهروندان از سوسیس و کالباس های بی کیفیت است زیرا مردم خود باید به فکر سلامت خود باشند و از خرید و استفاده چنین مواد غذایی مضری خودداری کنند.

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه مردم باید از سوسیس و کالباس مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استفاده کنند، تصریح کرد: برای پیشگیری از خطر بروز انواع بیماری های گوارشی و سرطان ها حتی الامکان شهروندان باید از فرآورده های مورد تایید وزارت بهداشت استفاده کرده و از مصرف سوسیس و کالباس بی کیفیت خودداری کنند.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، بر لزوم تشدید نظارت وزارت بهداشت بر نحوه تولید فرآورده‌های گوشتی تاکید کرد و یادآور شد: اگر نظارت ها کافی بود در حال حاضر شاهد تولید مواد غذایی ناسالم و بی کیفیت در کشور نبودیم البته درست است وزارت بهداشت متولی سلامت است ولی حوزه سلامت یک حوزه بین بخشی است که برای شناسایی مواد غذایی تقلبی و بی کیفیت هماهنگی های بین بخشی باید انجام شده و نظارت ها به صورت مستمر و دائم باشد البته در کنار این موضوع نظارت بر تولید مواد غذایی ارگانیک نیز باشد تشدید شود زیرا به طور قطع از سلامت این مواد غذایی مطمئن نیستیم.

منبع: خانه ملت

تلگر

چهره‌

دیدگاه تازه‌ای بنویسید: