۲۲ تیر ۱۳۹۵ ساعت ۰۶:۳۶

کاهش ۱۰۰ هزار هکتاری سطح کشت ذرت به دلیل کمبود آب

مدیرکل غلات وزارت جهاد کشاورزی گفت: سطح زیر کشت ذرت در ۳ سال گذشته به دلیل کمبود آب از ۵۰۰ هزار هکتار به حدود ۴۰۰ هزار هکتار کاهش یافته است.

به گزارش عیارآنلاین، کاوه خاکسار با بیان اینکه کشت ذرت در استان‌های مختلف آغاز شده است، گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال بین ۳۶۰ تا ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به کشت این محصول اختصاص یابد.

مدیرکل غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه میزان کشت ذرت‌ دانه‌ای و علوفه‌ای بستگی به وضعیت خرید دارد، گفت: در ۳ سال گذشته به دلیل کمبود آب، سطح زیر کشت این محصول از ۵۰۰ هزار هکتار به حدود ۴۰۰ هزار هکتار کاهش یافته است.

وی افزود: تلاش می‌شود تا با بهره‌گیری از روش‌های آبیاری نوین  و استفاده از ارقام زودرس و میان‌رس و همچنین کشت نشایی سطح زیر کشت این محصول را ثابت بماند و ضریب خوداتکایی تولید این محصول از ۴۳ به ۶۵ درصد افزایش یابد.

خاکسار میزان تولید ذرت دانه‌ای در کشور را به طور متوسط بین یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن عنوان کرد و افزود: بین ۱۰ میلیون تا ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در کشور ذرت علوفه‌ای تولید می‌شود.

مدیرکل غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: میزان ذرت دانه‌ای تولید داخل، کمتر از نیاز داخلی و میزان ذرت علوفه‌ای تولید داخلی بیشتر از نیاز داخلی است، بنابراین تلاش می‌کنیم تا با اجرای اقدامات مختلف از جمله اجرای طرح قیمت تضمینی ذرت دانه‌ای تمایل به کشت ذرت دانه‌ای افزایش یابد.

وی افزود: نیاز داخلی به ذرت علوفه‌ای بین ۹ میلیون تا ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تن و ذرت دانه‌ای ۶ میلیون تا ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تن است.

خاکسار با بیان اینکه متوسط عملکرد ذرت دانه‌ای ۷٫۵ تن در هکتار و علوفه‌ای بین ۵۰ تن تا ۵۲ تن در هکتار است، بیان داشت: با اقدامات کارشناسی می‌توان ذرت علوفه‌ای را به ۶۵ تن تا ۷۰ تن و دانه‌ای را هم می‌توان به ۹٫۵ تن رساند.

منبع: فارس

تلگر

چهره‌

دیدگاه تازه‌ای بنویسید: