به گزارش عیارآنلاین، وزیر صنعت، معدن و تجارت در این جلسه با تأکید بر ضرورت معرفی مزیتهای کشور آفریقا به تصویر شکل گرفته از آفریقا در ذهن مردم اشاره کرد و گفت : تصویرسازی مثبت در مورد قاره آفریقا زمینه سرمایه گذاری مشترک و توسعه روابط را فراهم می کند .
مهندس نعمت زاده تصریح نمود: مزیتهای رابطه با آفریقا را نباید از مد نظر دور کنیم که سرمایهگذاران کشور مان حضور فعال تری در آنجا داشته باشند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر الزام وجود اراده سیاسی جدید در دولت برای توسعه روابط با قاره آفریقا اظهار امیدواری کرد: با همکاری وزارت امور خارجه برقراری روابط اقتصادی با آفریقا تسهیل گردد.
وی گفت: استفاده از فرصت بعد از برجام برای ایران ضروری است ، و در این راستا می توان لیستی از شرکتهای تجاری حاضر در قاره افریقا و زمینههای مساعد برای سرمایهگذاری گرد آوری کرد و سپس با همکاری رسانهها ، نقش منفی ساخته شده در مورد سرمایهگذاری در این کشور را تغییر داد.
مهندس نعمت زاده گفت : بنا داریم حجم فعالیت خود را در رابطه با مبادلات کالا و خدمات با قاره آفریقا افزایش دهیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران، بر لزوم احیای همکاریهای ایران با آفریقا در زمینه کشاورزی، معدنی، محصولات شیمیایی و …تاکید کرد و گفت : ما هم علاقهمندیم در حوزههای مختلف سرمایهگذاری مشترک انجام دهیم.
وی همچنین فولاد، سنگآهن و دیگر اقلام بخش معدنی را بهعنوان بستری مناسب برای همکاری دو کشور دانست.
وزیر صنعت، معدن و تجارت به محدودیتهای روابط تجاری با آفریقا اشاره کرد و گفت: روابط بانکی یکی از این محدودیتها است که بدون برداشته شدن این مهم، توسعه تجارت به سختی پیش می رود.
وی گفت: بحث حملونقل یکی از مسائلی است که امیدواریم به زودی حل شود و حتما باید در بحث حملونقل هوایی پروازهای مستقیم بین ایران و دیگر کشورهای آفریقایی ایجاد شود تا تجار و فعالان اقتصادی به راحتی تردد کنند.
وزیر صنعت، معدن وتجارت با انتقاد از حجم مبادلات تجاری پایین ایران و آفریقا ، گفت: هم اکنون حجم تجارت دو کشور بسیار کم است ؛ این در حالی است که این قاره دارای معادن غنی بوده ودر صورت عدم حضور ما راه برای دیگر کشورها که رقبای ما برای حضور در بازار قاره آفریقا هستند باز می کند و در صورتیکه دیر اقدام کنیم بازارهای این قاره توسط رقبا تسخیر می شود .
گفتنی است، صادرات ایران به آفریقا در سال ۹۴ به میزان ۶۰۷ میلیون دلار و میزان واردات ایران از آفریقا در همین سال ۸۶ میلیون دلار بوده است.
منبع: شاتا