۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۲

پرورش ماهیان خاویاری در قلب کویر

همت بالا و اراده محکم کویریان آران وبیدگل در استان اصفهان، انحصار تولید ماهیان خاویاری را از دریای خزر به سمت کویر داغ کشانده تا نشان دهد تلاش در هیچ عرصه ای بی ثمر نمی ماند.

به گزارش عیارآنلاین، دریای خزر به عنوان زیستگاه طبیعی باارزش ترین ماهیان خاویاری جهان شناخته شده و در عرصه تولید، خاویار و گوشت از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است، اما در دل کویر آران وبیدگل نیز افرادی نوآور و پرتلاش به تولید این نوع آبزی همت گماشته اند.
چندسالی است که پرورش ماهیان خاویاری توسط عده ای جوان در مزرعه ای در دل کویر آران وبیدگل در میان شن های داغ شروع شده است، این کشاورزان سخت کوش کویری با ایجاد دریاچه های مصنوعی با آبی شور اما گام های محکم و استوار به پرورش این ماهیان پرداخته و در اقدامی قابل تحسین از پسآب آن برای کشاورزی استفاده می کنند.
آنها نشان دادند که با اراده پولادین و استوار می توان غیر ممکن ها را ممکن کرد و حتی به رغم ناباوری کارشناسان در دل کویر آران و بیدگل ماهی خاویاری را که تنها در انحصار دریاچه خزر در جهان هست، می توان پرورش داد و به ثمر رساند.
مجری طرح پرورش ماهیان خاویاری کویر آران و بیدگل می گوید: این مرکز از سال ۹۰ با هدف تولید و اشتغال زایی و همچنین ارزآوری برای منطقه و کشور آغاز به کار کرد.
مهدی آزادپور افزود: به دنبال کاهش ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر و ضرورت جایگزینی طرحی برای جبران این کمبودها، اقدام به پرورش ماهیان خاویاری نموده و هم اکنون حدود ۲۰۰ ماهی خاویاری با وزن ۴ تا ۳۵ کیلوگرم در این مرکز پرورش داده شده است.
وی تاکید کرد: تعدادی از ماهیان نر نیز که با سونوگرافی مشخص شده است، جداسازی و برای تولید گوشت از آنها استفاده می شود تا کمکی برای هزینه های جاری این استخر باشد.
آزادپور گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی در کویر با روشی ابتکاری، سیستمی طراحی و تعبیه شده که آب را در استخر به گردش می اندازد و دوباره به چاه بازگشته و با تصفیه دوباره به استخرها باز می گردد و در نتیجه از هدر رفت آب جلوگیری می شود.
وی زمان باردهی این ماهیان را حدود دو سال آینده بیان کرد و افزود: در سال گذشته همچنین حدود ۶ تن ماهی قزل آلا در این استخر تولید شد که با توجه به کیفیت مورد استقبال قرار گرفت.
کارشناس امور دام، طیور و آبزیان اداره جهاد کشاورزی آران وبیدگل هم در گفت وگو با ایرنا اظهارکرد: این مرکز اولین مرکز در سطح استان است که بصورت پایلوت توسط اداره کل جهاد کشاورزی استان اصفهان اجرا شده و به دنبال آن هم اکنون دو مرکز دیگر نیز در سطح استان راه اندازی شده است.
ابوالفضل حاجی باقری، با توجه به ایجاد شرایط طبیعی، دریایی وهمچنین تغذیه ای که در این مرکز برای رشد ماهیان خاویاری ایجاد شده است، افزود: این ماهیان کیفیت و رشد بهتری نسبت به سایر مراکز تولیدی در کشور دارند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر و به دنبال آن کاهش صادرات، امیدواریم این مرکز بتواند در سالی که بنام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده نقش مهمی در تولید خاویار کشور ایفا کند.

منبع: ایرنا

۲

تلگر

چهره‌

    دیدگاه تازه‌ای بنویسید: