۲۳ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۵:۳۵

استاندارد «ایران‌گپ» وارد بازار کشاورزی می‌شود

استاندارد ایران‌گپ برای تولید محصول گواهی‌شده و سالم و به صفر رساندن خطرات ناشی از باقیمانده سموم و کودها در محصولات به اجرا درمی‌آید.

به گزارش عیارآنلاین، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور، اجرای استاندارد ایران‌گپ برای محصولات کشاورزی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: استاندارد عملیات خوب کشاورزی ایران (Iran Good Agriculture Practices) برای حدود ۵۰ محصول کشاورزی تعریف و منتشر شده و آماده اجراست.

احمد کبیری هدف از تعریف این استاندارد و الزام رعایت آن را حفظ سلامت مصرف‌کنندگان از خطرات ناشی از سموم و کودهای شیمیایی و مشخص کردن مسئول رخ دادن این خطرات عنوان کرد و افزود: با اجرای این استاندارد، هم تولیدکننده عادت به تولید محصول سالم خواهد کرد و هم مصرف‌کننده عادت می‌کند محصول سالم را حتی با وجود قیمت بیشتر خریدار و مصرف کند.

وی در تعریف این استاندارد خاطرنشان کرد: با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و سازمان استاندارد، تولیدکننده از ابتدای تولید محصول، ملزم به رعایت استانداردهای لازم خواهد بود و این استاندارد همانند نقشه راهی است برای اجرایی شدن عملیات خوب کشاورزی که مانع از مصرف بیش از حد کود و سموم می‌شود و حتی تولیدکننده ملزم به رعایت دوره کارنس پس از مصرف سموم خواهد بود و در صورت بروز هر مشکلی نیز با توجه به کدهایی که روی محصول قرار می‌گیرد، مقصر نهایی به‌راحتی قابل شناسایی خواهد بود.

کبیری ادامه داد: هدف ما تعریف استانداردهایی است که با حفظ پایداری محیط زیست، محصولات با کیفیت بهتری تولید کنیم و برای اجرایی شدن این مهم نیازمند کمک دولت و تولیدکنندگان هستیم.

استاندارد ایران‌گپ، گامی برای تولید محصول گواهی‌شده و سالم

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با اشاره به اینکه تاکنون در مبانی نظری و تعاریف این استانداردها مشکلی وجود نداشته است، اظهار امیدواری کرد که با اجرایی شدن استاندارد ایران‌گپ، گام‌به‌گام به تولید محصول گواهی‌شده و بهداشتی نزدیک شویم.

وی تصریح کرد: در استاندارد ایران‌گپ، تولیدکننده ناچار به استفاده اصولی از کود و سم و بر اساس نیاز گیاه و خاک است.

کبیری با بیان اینکه این استاندارد برای ۵۰ محصول کشاورزی تعریف شده است، از تعریف استاندارد برای ۲۰۰ محصول دیگر در برنامه ششم خبر داد.

وی با بیان اینکه برای اجرایی شدن این طرح و تولید محصول سالم و قابل ردیابی نیازمند یک عزم ملی هستیم، یادآور شد: با اجرای استاندارد ایران‌گپ، تولیدکنندگان ملزم به استفاده از نهاده‌های تکثیری، بذر، نشاء، نهال، سم و کود شناسنامه‌دار هستند که کنترل بهداشتی روی آنها صورت گرفته است.

کبیری تأکید کرد: در استفاده از محصولات تراریخته نیز باید اطلاعات محصول ثبت شود و مصرف‌کننده مطلع شود که از چه محصولی و با چه شرایطی استفاده می‌کند.

وی هدف نهایی این طرح را تولید محصول سالم اعلام کرد و اظهار داشت: تولید محصول با استاندارد ایران‌گپ شاید گران‌تر از محصولات عادی باشد، اما بی‌شک خرید محصول گران‌تر، اما سالم‌تر ارزش بالایی برای مصرف‌کنندگان خواهد داشت و آنها را از خطرات ناشی از سموم و کودهای شیمیایی در امان نگه می‌دارد.

به صفر رساندن آلودگی‌ها با استاندارد ایران‌گپ

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با اشاره به اینکه تحقیقات نشان می‌دهد در برخی از محصولات کشاورزی تولیدشده در کشور، میزان مصرف سموم بالاتر از حد توصیه‌شده و استانداردهای بین‌المللی است، گفت: استاندارد ایران‌گپ برای به صفر رساندن آلودگی‌ها به اجرا درمی‌آید.

کبیری از وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به‌عنوان متولیان اجرای این طرح نام برد و افزود: سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور آمادگی دارد این طرح را در یک یا دو استان کشور به‌صورت پایلوت به اجرا درآورد.

وی خاطرنشان کرد: برای اجرای این طرح، نیازمند آزمایشگاه‌های مرجع جهت تشخیص باقیمانده سموم و عناصر سنگین در محصولات هستیم.

کبیری در پایان تصریح کرد: برای اجرای موفقیت‌آمیز این طرح، تولیدکنندگان باید از دانش روز کشاورزی بهره‌مند شوند و با استفاده از کارشناسان ذی‌صلاح به نتایج دلخواه برسند، چون بی‌شک واضح است که زمان تولید سنتی به سر آمده و برای ساماندهی تولید باید از آخرین دستاوردهای علمی استفاده کرد.

منبع: ایانا

تلگر

چهره‌

دیدگاه تازه‌ای بنویسید: