به گزارش عیارآنلاین، علی زرافشان در گفتوگویی در پاسخ به این پرسش « سال آینده پایه نهم وارد نظام آموزشی کشور میشود و دانشآموزان باید در پایان پایه نهم اقدام به انتخاب رشته کنند، برای بحث هدایت تحصیلی و انتخاب رشته دانشآموزان در پایان پایه نهم چه تدابیری را اندیشیدهاید؟» اظهار داشت: با اضافه شدن پایه نهم به نظام آموزشی کشور و با توجه به سه پایه شدن دوره متوسطه اول باید از سال تحصیلی آینده در پایه نهم یک مرحله از هدایت تحصیلی دانشآموزان انجام شود.
وی افزود: هماکنون دانشآموزان پس از پایان دوره متوسطه اول یا همان راهنمایی سابق بر اساس سوابق تحصیلی خود توصیه نامهای را برای انتخاب رشته دریافت میکنند و در پایان دوره سال اول دبیرستان هدایت تحصیلی و انتخاب رشته آنها انجام میشود.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت:هماکنون در آموزش و پرورش برنامه ریزیهای لازم برای اجرای هدایت تحصیلی در پایان پایه نهم که پایان دوره عمومی است انجام شده و لازمه تحقق این موضوع مشخص شدن ترکیب دوره متوسطه دوم است که تصمیمات مختلفی در این زمینه اخذ شده است.
زرافشان ادامه داد: هماکنون این سوال مطرح است که آیا باید با انتخاب رشته در پایان پایه نهم، دانش آموزان مستقیما از سال اول دبیرستان وارد رشتههای تخصصی خود شوند؟
وی افزود: هماکنون بخشی از کار مشروط به این است ترکیب رشتهها و شاخههای تحصیلی در دوره دوم متوسطه مشخص شود و حدود یک سال است که این طرح در دست مطالعه بوده و مراکز پژوهشی بحثهای مختلفی را در این زمینه مطرح کردهاند. در مطالعات سند تحول بنیادین نیز نکاتی مطرح شده است و طی یک سال گذشته نشستهای علمی در آموزش و پرورش برای تبیین موضوع برگزار شد و در جلسات مختلف پیشنهادات کارشناسان و مراکز پژوهشی مورد بررسی قرار گرفت تا پس از تایید یک پیشنهاد آن را به شورای عالی آموزش و پرورش ارائه کنیم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه پس از تایید این موضوع در شورای عالی آموزش و پرورش، جدول مواد درسی دوره دوم متوسطه تهیه و پس از آن تعیین شاخهها و رشتههای درسی صورت میگیرد، گفت: تا پایان اسفند ماه باید این کارها انجام شود تا از ابتدای سال آینده به تولید محتوای دوره دوم متوسطه و تنظیم آئین نامههای مورد نیاز بپردازیم.
وی درخصوص پیشنهادات مطرح شده ادامه داد: یکی از پیشنهادات که توسط دکتر افروز استاد دانشگاه تهران مطرح شده، عمومی شدن آموزش در دوره دوم متوسطه است که این پیشنهاد تاکید دارد در دوره دبیرستان هیچ انتخاب رشتهای نداشته باشیم و دانشآموزان فقط یک رشته را بخوانند این روند در برخی از کشورها تحت عنوان دوره متوسطه عمومی یا متوسطه فراجامع مطرح است.
زرافشان اظهار داشت: در پیشنهاد دوم که توسط مراکز پژوهشی ارائه شده، آمده است که دوران تحصیل ۱۳ ساله شود اما ما فرض را بر این میگذاریم که دوران تحصیل همان ۱۲ سال باشد و طبق این پیشنهاد در پایه دهم و یازدهم انتخاب رشته تحصیلی صورت نمیگیرد و دانش آموزان در پایه دوازدهم انتخاب رشته خواهند کرد.
وی گفت:در مطالعات سند تحول بنیادین رویکرد تخصص گرایی نرم پیشنهاد شده است،طبق مطالعاتی که داشتهایم رشتههای تحصیلی بنا بر اقتضائات و ویژگیهای آموزش و پرورش کشورها مطرح است.
منبع: تسنیم
رواااااااااااااااااااااااااااااااااااانی کردین
valla
دقیقااااااااااا
ما هشتمیم ای بابا ما دیگه والا موندیم تو رو خدا تکلیفمون رو مشخص کننین
ما هشتمی هستیم خواهش میکنیم تکلیفمون و مشخص کنید
بابا خفه کردین هی معلوم نیست . معلوم نیست یه کلام بگین نهم انتخاب رشته دیگه
اه گیر آوردین خودتونو ما هشتمیا چه گناهی کردیم که باید موش آزمایشگاهی شما بشیم
:| O____o
دوستان اگه کسی در مورد کنکوری که دانش آموزان نهمی خواهند داشت اطلاعاتی داره ممنون می شم بگه.
من که میخونم فقط میخاد تعیین رشته باشه نباشه به درک
لایک
ما هنوز نمیدونم انتخاب رشته چجوری بکنیم از درباره کنکور میپرسی سمانه جون
ایناهم رفتن تحول به وجود بیارنا خودشونم نمیدونن فازشون چیه شیشم هفتم هشتم ایش بیچاره مااااااااااااااااااااااا
کسی درمورد چگونگی تعیین رشته در پایه نهم اطلاعاتی داره !!عایا؟؟ :/ :/ :/
ما واقعا بدبخت ترین گروهیم….هرچی تغییر تحوله اول روی ما امتحان میشه تا ببینن که چطوری طرحشون جواب میده …ششم اول روی ما امتحان شد ، انتخاب رشته از نهم داره اول روی ما امتحان میشه ،کنکورو برداشتن روی ما باز داره امتحان میشه … فک کنم با خودشون گفتن که اگه که قراره یه گروه فدا بشه بذار اینا فدا شن …چون در هرحال برای تغییر یکی باید فدا شه این وسط ….الانم که تیزهوشانو فقط برا رشته های علوم انسانی و ادبیات گذاشتن که دوباره برا اولین بار داره رو ما امتحان میشه …باور کنید من یکی انگیزه م سست شده از یه طرف تموم تلاشم رو این بود که برم تیزهوشان چون الان نمونه دولتیم …از یه طرفم رشته مورد علاقه م علوم تجربیه نه انسانی ….واقعا موندم …کاشکی که یکمی مارو می فهمیدن :(
به هر حال شما دانش اموزان گرفتار این موضوعات هستید و چاره ای نیست اما این تغییر ها گذراست و نسل اینده این درد سر ها را نخواهد داشت . اما اصل کار این است که محتوای کتابهای درسی باید تغییر کند و خلاصه تر شوند . میتوان در ریاضی بجای اینهمه علامت و عدد
با زبان تشریحی سخن گفت و حروف را جایگزین اعداد و علامتها نمود و بدینصورت از خشک بودن
این درس کاست .
خب… ازتون متنفرم.. همین
اخرچی شد تکلیفمون چیه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اقای نمره ای که میتونیم علوم پایه رو برداریم چنده ویه راهنمایی مختصر بدین
زودتر تکلیفمونو مشخص کنین. شدیم موش ازمایشگاهی. تازه الان باید به فکر این چیزا بیفتید؟
ما اصلا الان نمیتونیم برنامه ریزی کنیم برای خودمون. اصلا نمیدونیم چ رشته هایی هست ک ما بریم توش. تا کی بلا تکلیفی؟
درسا ک سنگینه جای خود باید بخونیم. ولی استرس انتخاب رشته بدتر همه چیزه. بدتر این این موضوعه ک نمیدونیم چ رشته هایی وجود داره. اصلا انتخاب رشته هس یا نیس. تو رو خدا ب فکر دانش اموزا باشید.
کاش شما ها مارو درک میکردین……………درک …………به خدا شما اگه جای ما بودین ترک تحصیل میکردین……………………….فقط میتونم بگم واسه شما ها متاسفم که مارواینقدر اذیت میکنین…………………………….تکلیمون که هنوز معلوم نیس .فکر کنم اخرش همه نهمی ها بی سواد بشن .از این کارای شما……….خدایااااااا کمکمون کن…………
من دارم یازدهم رو میخونم و دلم میخواد تغییر رشته بدم و سال دوازدهم رشته دیگه ای رو بخونم ایا امکانش هست
میشه تو پایه یازدهم.تغییر رشته داد?!
یه سوال الان منی که سال دوازدهم هستم ایا میتونم رشتمو عوض کنم یا نه
میشه جواب بدید