به گزارش عیارآنلاین به نقل از ایسنا، حسین صابری، معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری پردیس اظهار کرد: اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری به صورتهای حق ثبت اختراع، طرحهای صنعتی و علائم تجاری است که با کمک این سه ابزار، سرمایه اجتماعی به سرمایه مالی تبدیل میشود.
وی با بیان این که تا قبل از راهاندازی این بازار طرح صنعتی یک مخترع که سالها بر روی آن تحقیق و تلاش صورت داده است، به عنوان یک سرمایهی اجتماعی محسوب میشد، تصریح کرد: با این حال مخترع نمیتوانست ما به ازای مالی داشته باشد که با راهاندازی این بازار دارایی فکری این اتفاق رخ خواهد داد و در واقع داراییهای فکری را میتوان به اوراق بهادار تبدیل کرد.
صابری با اشاره به ۳۰ سال عدم ارتباط صنعت و دانشگاه تصریح کرد: در این حوزه صحبتهای زیادی شده است اما برای آن که این ارتباط برقرار شود، باید یک مدل اجرایی طراحی کنیم و در واقع بازار داراییهای فکری مسیری است که طی آن امکان این ارتباط برقرار خواهد شد. در واقع بازار داراییهای فکری میتواند تحقیقات دانشگاهیان را به سمت مشکلات صنعت سوق دهد.
این اوراق همانند سایر اوراق دیگر نیست که بعد از فروش با خریدار ارتباط قطع شود بلکه حتما باید صاحب دانش تا زمان پیادهسازی آن اختراع در فضای تولید در کنار سرمایهگذار باقی بماند.
صابری با بیان این که ما در حوزههای مختلف دارای کارگزاران اساسی هستیم، تصریح کرد: در این حوزه کارگزاران اساسی که بتوانند اوراق بهادار مربوط به سه حوزه حق ثبت اختراع، علائم تجاری و طرحهای صنعتی را ارزشگذاری کنند به طور رسمی نداریم و در واقع این نکات جدیدی است که با راهاندازی بازار ایجاد میشود.
معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری پردیس عرضه کنندگان بازار دارایی فکری را دارندگان گواهی ثبت اختراع، طرحهای صنعتی و علائم تجاری عنوان کرد و گفت: همچنین متقاضیان و سرمایهگذاران این بازار چهار دسته هستند که بخش اول شامل تولیدکنندگان و صنعتگرانی است که محصولاتشان نیاز به ارتقاء دارند و در واقع نیاز دارند که محصولات جدیدتری را به بازار ارائه کنند. بر این اساس به نوآوران جوان که دارای طرحهای جدید هستند مراجعه میکنند. دسته دوم متقاضیان و سرمایهگذاران بازار داراییهای فکری، نهادهای مالی و غیر مالی هستند که نیازمندند با سرمایهگذاری در این بازار، برند خود را ارتقاء دهند.
به گفته وی شرکتهای سرمایهگذاری ریسکپذیر که توان مدیریت تجاری سازی یک محصول و اختراع را دارند تا محصول به تولید انبوه رسد و به بازار ارائه شود از دیگر متقاضیان و سرمایهگذاران این بازار هستند. دسته چهارم سرمایهگذاران حرفهیی هستند که به عنوان سرمایهگذار واسط به این بازار مراجعه میکنند.
امیر هامونی، مدیر عامل شرکت فرابورس ایران هم با اشاره به رونمایی از بازار داراییهای فکری و فرابورس ایران تصریح کرد: این بازار فردا رونمایی میشود و طی آن اختراع یک مخترع فردا ارائه خواهد شد.
به گفته وی تا کنون ۲۰ مخترع به فرابورس مراجعه کردند که فردا طرح یکی از آنها ارائه و ۱۹ مورد دیگر نیز به تدریج پس از تایید نهایی داراییهای فکریشان را میتوانند عرضه کنند.
گفتنی است، زمزمههای تشکیل بازار دارایی فکری به عنوان یکی از بازارهای نوظهور فرابورس ایران از سال ۱۳۹۱ و درست زمانی شکل گرفت که تنوع بخشی به ابزارهای مالی و ضرورت نوآوری در ابزارها و خدمات به عنوان اهداف استراتژیک فرابورس مطرح و عملیاتی شدن آن مورد تاکید واقع شد.
شرکت فرابورس ایران از آنجایی که طراحی اختصاصی انواع روشهای عرضه و تامین مالی در بازار سوم را در عین انعطافپذیری ساختار و چابکی فرآیندها در دستور کار خود قرار داده است، ایجاد حلقه پیوند علم و فناوری با تولید و صنعت را به مثابه یکی از رسالتهای خود دنبال کرد و لزوم تکمیل این زنجیره به منظور به منصه ظهور رساندن حوزه تفکر خلاق و منجر شدن ایدهها به تولید و عرضه در بازار، به راهاندازی بورس ایده یا بازار دارایی فکری منجر شد.
بازار دارایی فکری راه اندازی شده تا در راستای اجرای مفاد بند «د» ماده ۱۷ قانون برنامه پنجم توسعه که بر حمایت مالی از ایجاد و توسعه بورس ایده و بازار فناوری به منظور استفاده از ظرفیتهای علمی در جهت پاسخگویی به نیاز بخشهای صنعت، کشاورزی و خدمات تاکید ورزیده است، شرایطی را برای تکمیل ارتباط حلقه علم و صنعت مهیا کند تا دانشگاهیان، مخترعان و مبتکران بتوانند در ارتباطی نظاممند، ایدهها و ابتکارات خود را به مرحله تجاریسازی برسانند و کلیدی باشد برای شکوفایی و به کارگیری ظرفیتهای کشور توسعه و حوزه تفکر خلاق و اقتصاد داشن بنیان در کشور.
سلام : نیاز به سرمایه گذار جهت ساخت نیروگاه برق جدید وتجدید پذیر دارم.