۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۴

گزارش فائو از اهمیت شیلات در تامین غذای مردم جهان

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در گزارش جدیدی نقش رو به رشد شیلات و آبزی پروری در تغذیه جهانی و فراهم کردن یک منبع درآمد را مورد تاکید قرار داد.

به گزارش عیارآنلاین به نقل از ایسنا، نهاد غذایی سازمان ملل در جدیدترین گزارش “وضعیت شیلات و آبزی پروری جهان” نوشت: تولید جهانی شیلات و آبزی پروری به 158 میلیون تن در سال 2012 بالغ شد که حدود 10 میلیون تن بیشتر از سال 2010 بود.

ماهی

این گزارش پتانسیل عظیم پرورش ماهی به منظور تامین تقاضای رو به رشد برای غذا را بارز کرده است.

همچنین طبق این گزارش، اقیانوس‌های جهان اگر به طور پایدار مدیریت شوند، برای ایجاد اشتغال و تامین غذای جمعیت رو به رشد جهان نقش حیاتی خواهند داشت.

دنیای آبی در حالی بار دیگر در گزارش فائو مورد توجه قرار گرفته که سهم تولید شیلات مورد استفاده برای غذا از 70 درصد در دهه 1980 به رکورد بیش از 85 درصد (136 میلیون تن) در سال 2012 رشد کرده است. در همین حال سرانه مصرف ماهی از 10 کیلوگرم در دهه 1960 به بیش از 19 کیلوگرم در سال 2012 صعود کرده است.

بر پایه گزارش فائو، حدود 17 درصد از پروتئین مورد مصرف جمعیت جهان از ماهی تامین می‌شود و این رقم در بعضی از کشورهای ساحلی و جزیره ای بیش از 70 درصد است.

فائو برآورد می‌کند که شیلات و آبزی پروری امرار معاش 10 تا 12 درصد از جمعیت جهان را حمایت می‌کند.

اشتغال در این بخش از سال 1990 با نرخ سریع‌تری نسبت به جمعیت جهان رشد کرده و در سال 2012 برای حدود 60 میلیون نفر در این بخش شغل ایجاد کرده شده که از این تعداد، 84 درصد در آسیا و حدود 10 درصد در آفریقا هستند.

بر اساس گزارش آر تی تی نیوز، در بخش دیگری از گزارش فائو خاطرنشان شده تنها بیش از 70 درصد از موجودی ماهی دریاها در سطح پایدار صید می‌شوند و ماهی یکی از پرمبادله‌ترین کالاهای غذایی در جهان است که ارزش آن به 130 میلیارد دلار در سال 2012 رسید و با برآورد 1.3 میلیارد تن غذایی که هر سال هدر می‌رود، حدود یک سوم از کل غذای تولید شده بوده است.

تلگر

چهره‌

دیدگاه تازه‌ای بنویسید: